Thursday, December 15, 2011

AEON Stesen 18 Ipoh : Menyamai Saiz AEON Bandaraya Melaka.??

Assalamualaikum wbt... Salam 1 SEMESTA...

Hello semua....ape kabor? ada sihat ka? hahaha..lama tu saya tak update blog saya yang tak seberapa ni...
hah..sekali update...terus bagi info yang terbaru ye... haaaa...kita tak payah sembang panjang LEBOR kata orang perak... ni teman nak kabor kan ye.. tak jauh dari area perumahan tempat teman duduk ni, ade le segerombolan pekoje-pekoje tengah dok bertungkuih-lumuih pagi petang siang malam..

Mule-mule idak le teman tahu pekebenda nye deme dok tung tang tung tang bertukang tu...sekali nengok papan tanda... "Jusco Terbesar Di Perak Akan Dibina..." lebih kurang gitu le tulih nye kat signboard tu...untuk pengetahuan mengkeme-mengkeme sekalian, Perak mmg dah lame ade Jusco kt Kinta City tu...alaaa...yg. kat tepi highway PLUS tu le...area2 Bercham sana...maka ni nak masuk yg nombor DUA le ni....

Melalui beberapa sumber (bukan pusat sumber ye..=P...) Jusco (atau nama lain nya AEON) yg tgh dibina ni, menandingi Jusco yg dah setahun lebih beroperasi kt sebelah Tesco yg. dekat dgn Melaka Sentral tu.. nama Jusco tu AEON Bandaraya Melaka...yg tu pun Jusco nombor dua jugok..tp,yg nombor dua kt negeri Melaka le..mmg teman tak nafikan yg AEON Bandaraya Melaka tu ate mmg besorrr...teman udah pegi banyak kali dah kt situ...sbb tu teman pun yakin yg AEON Stesen 18 ni dapat menandingi saiz AEON Bandaraya Melaka tu..bukan nak membangge kan sbb teman orang Perak... tp, teman ade bukti nye...aje nye ye weiiii...kalo kome tak pecaye, teman lampir kan gambo-gambo yg berjaye teman curi-curi tangkap.. Aishhh...udah mcm detektip la plak weiii... hahaha.. jom nengok...


Jarak Dekat... 
Ada Part yg dah dicat...

Sorry..kete teman pun ter enterframe skali...haha

5 atau 6 tingkat...

Outside Parking sedang dibina....

Dijangka siap bln 3 2012...

okey...macam mane? btui tak ape teman ckp tadi..?? hahaha...nasib teman tak masuk dalam bangunan tu je nak amik gambo.. =P

So, semoga berjumpa lagi di artikel yg seterusnya.. nak mencari material baru lagi ni kata org Perak.. hehe.. SELAMAT TAHUN BAHARU MAAL HIJRAH 1433... Assalamualaikum...Salam 1 SEMESTA.. babai..

1 comment:

  1. nice blog..folow me back..tnz..http://hyepolowjer.blogspot.com

    ReplyDelete